The project’s concept came from the site analysis and the local environment, which consists on an area of single-family houses composed of small volumes located in 30x20m plots. This image of small volumes is expressed in the project defining several inhabited volumes in one: several houses inside one house.

In order to connect the several volumes (inhabited spaces), it was created a corridors structure that relate the inhabited spaces between them and with the outside. Sometimes the exterior invades the building and becomes part of the rooms creating different views all over the house.

Seeking to take advantage of sun exposure, several inner courtyards were created. These emphasize the interior / exterior spatial relationship in contrast with the inhabited spaces (volumes) that lead us to a more private environment.


Location: South Luanda, Angola
Date: 2011
Architecture: LandMark Arquitectos
Measurements and Budget: PMCCOP, Paulo Margalhau
Structures: Norvia, Consultores de Engenharias, SA
Hydraulic Installations: Norvia, Consultores de Engenharias, SA
Electrical Installations,Telecommunication and Security:Norvia, Consultores de Engenharias, SA
Landscape Architecture: Bound-ap, Maria João Fonseca, Arch.
Photography: LandMark Arquitectos